sobota, 17. september 2016

DOLGI KONEC TEDNA


Originalen naslov: The long weekend
Avtor: Veronica Henry
Prevod: Dolgi konec tedna
Založba: Mladinska knjiga 2014 (406 strani, trda vezava)
Prevedla: Nataša Müller
Ocena: 4,5 ★★★★
Kategorija: romantika (romance), ženski roman (womens fiction)
Glavni liki: Claire, Luca, Angelica, Nick
Kraj dogajanja: Cornwall, Anglija

GOODREADS



OPIS


Ne potrebujete ne potnega lista, ne denarja, samo knjigo, ki vas bo v hipu ponesla v prijetno obmorsko mestece. Izbrani hotel je okusno opremljen, s čudovitim pogledom na morje in kuharskim mojstrom, zaradi katerega se vam bodo pocedile sline. Tako ali drugače. Niste prepričani? Naj dodam, da poleg zapeljivega šefa kuhinje hotel vodi njegovo dekle, ki nenehno gara, da posel teče gladko in uspešno - dokler se na vratih ne pojavi nepričakovani znanec, ki ji življenje obrne na glavo. Še vedno omahujete? Brez skrbi, tu so še drugi gostje, ki skupaj s kovčki prinašajo nove zaplete: par, ki želi pozabiti družinsko tragedijo, moški, ki se skuša odkupiti za ljubezensko afero, dekle na sledi izginulemu očetu... Ljubezenski viharji, skrivnosti, laži in škandali - vse v enem dolgem, vročem koncu tedna.


MNENJE IN VTISI


Dolgi konec tedna je lahki ženski roman. Vsebuje malo romantike. Lahko ga berete kot poletno lahko branje. Meni je bila zgodba všeč. Zanimivo dogajanje. Bere se hitro.

Dogajanje je postavljeno v majhno obmorsko mestece Pennfleet v Angliji. Claire vodi majhen hotel Pristan, skupaj s svojim partnerjem Luco, ki je tudi šef kuhinje. Pomaga jima mlada Angelica, ki vidi v hotelskem zaslužku odskočno desko za London.  Bliža se vikend in hotel je na polno zaseden. Pojavita se potencialna investitorja za gradnjo večjega hotela in Luca se že vidi v soju Londonskih žarometov, a Claire ima več zadržkov. Še posebej, ko je fantovščino v njunem hotelu rezerviral njen bivši. Claire se vse postavi na glavo. Ujame se v ljubezenski trikotnik med sedanjim in bivšim ljubimcem. To bo res dolgi konec tedna. 🙂

Ko Claire v hotelu sreča Nicka, postane vsa zmedena. Takoj se spomni svoje mladosti in njune zveze. Tudi Nicka pretrese, ko jo vidi. Opazi se, da še vedno nekaj čutita drug do drugega in da njuna zgodba še ni končana. 
Ko Claire Luco zaloti v postelji z  Angelico ni preveč šokirana. Mislim, da celo čuti olajšanje. Saj se počuti krivo, ker si želi ponovno biti z Nickom.

Zgodbo spremljamo v sedanjosti in preteklosti. V sedanjosti je pripovedovalcev več. Tako spoznamo vse goste hotela in njihovo zgodbo. Preteklost pa pripovedujeta Claire in Nick. Tako spoznamo še njuno razmerje.

Če ste ljubitelji lahkih zgodb in ljubitelji poletnih, morskih zgodb, je knjiga Dolgi konec tedna, ravno pravšnja za vas.

ODLOMKA


1. 


2.




AVTOR


VERONICA HENRY je angleška pisateljica. Preden je začela pisati romane, je pisala scenarije za televizijo. Piše ženske romane z realistično tematiko (ang.: womens fiction - chick lit).






Vas zanima s kom na koncu konča Claire? Knjigo v roke, ven na sonce...pa boste izvedeli ;)

Love U all, Knjigoljubka Maja




Ni komentarjev:

Objavite komentar