ponedeljek, 13. februar 2017

Film: PETDESET ODTENKOV TEME

Kategorija: romantika
Čas trajanja: 1h 58min
Režija: James Foley
Igralci: Dakota Johnson (Anastasia Steele), Jamie Dornan (Christian Grey)
Kraj dogajanja: Seattle
Datum izida: 10. februar 2017
Moja ocena: 4 ★★★









VSEBINA FILMA

Anastasia in Christian po razhodu živita naprej. Vendar pa to ni več isto. Christian spozna, da se je zaljubil in prosi Anastasio za novo priložnost. Tokrat brez pravil in brez kazni ter z več zaupanja. Njun odnos počasi napreduje in ko sta že skoraj popolnoma srečna, ju začne ogrožat Christianova preteklost. Pokaže se več oseb, ki so proti njuni zvezi. Vendar je njuna ljubezen tako močna, da bo prebrodila tudi to. 


MNENJE IN VTISI

V soboto zvečer sem si ogledala film Petdeset odtenkov teme v družbi svojega dragega. Sicer ni ravno njegov stil filma ampak, ker ve, da mi je bila knjiga všeč, me je povabil. Film sem gledala v Novomeškem Cineplexxu in dvorana je bila čisto polna. Bili so mladi in starejši (različne populacije). Prevladovale so ženske, ampak je bilo tudi veliko moških. Sama sem med filmom uživala in določenim scenam sem se tudi nasmejala. Film je romantičen, smešen, sexy in dramatičen.


Prvi del me je razočaral. Zato tokrat nisem imela prevelikih pričakovanj. Vendar je drugi del veliko boljši. Celo všeč mi je bil😉 Mogoče tudi zato, ker se je zamenjal del ekipe, tudi režiser. Tudi oba igralca sta odigrala vlogo veliko bolje kot v prvem delu. Christian je veliko bolj sproščen, kot v prvem delu. To se opazi pri Jamiejevi igri. Tudi v intervjujih pred filmom je povedal, da bo tako. V prvem delu mi Dakota ni dobro odigrala. Se mi zdi, da se tukaj malo bolj vživi. Vendar si jo še vedno ne predstavljam popolnoma v Anastasijini vlogi.


Kar nekaj zadev je bilo drugačnih kot v knjigi (že sam začetek). Sicer je že dolgo, kar sem jo prebrala, ampak sem vseeno opazila. Mojega najljubšega dela iz knjige ni bilo prikazanega. Je pa logično, da v dveh urah niti ne morejo prikazat celotne knjige. Manjka pa tudi Christianov psihiater. Tisti, ki smo knjige prebrali vemo, da je Christian obiskoval psihiatra zaradi travm iz otroštva. In ta mu je tudi svetoval kako se soočiti z ljubeznijo do Ane. V knjigi njegov lik zelo napreduje. V filmu to ni tako lepo prikazano. Nekaj stvari je bilo dobrih, odličnih, nekaj mi pa tudi ni bilo všeč. Sem imela tako mešane občutke. Erotičnih prizorov je več kot v prvem delu. Jamie je pogosto brez majice, zato se lahko nagledate njegovih mišic.😉

Film ima veliko več čustev kot prvi del. Tukaj sta igralca zelo napredovala. Kar se tudi opazi med njunimi prizori. Pa ne mislim na seksualne scene, temveč na njune pogovore in ostale skupne trenutke. V prvem delu se ne čuti te zaljubljenosti med njima. Vsaj jaz je nisem. Zdaj pa se opazi tudi to. Mislim, da mi je film tudi zaradi tega boljši. Tako Dakota kot Jamie sta se v drugem delu odrezala veliko bolje. In to lahko opazimo tudi gledalci.


Marsikdo, ki je film pogledal in ni prebral knjige, določenih stvari ni razumel. To sem ugotovila že pri kritikah prvega filma. Ker knjiga veliko bolj podrobno opiše njuno razmerje, obnašanje, življenje in odnos. Veliko težje je prikazat. Zato tudi so knjige vedno boljše od filma. Tisti, ki ste brali veste kaj mislim. To je predvsem romantični film in ne pornič za ženske, kot ga nekateri poimenujejo. Saj ne vidimo nobenih intimnih delov, razen Dakotine prsi. Res je, da je drugačen od ostalih romantičnih filmov. Sicer pa ne more bit vsakemu všeč. Glede na to, da so dvorane polne ima kar dosti oboževalcev in navdušencev. Čeprav marsikdo noče priznat. Se pa tudi najde kdo, ki ga gre pogledat predvsem iz "firbca". Sama sem ga pogledala zato, ker me je zanimalo koliko se bodo držali knjige. Kako bojo predstavili knjigo na platnu. Vsak film posnet po knjigi, ki mi je všeč, si pogledam. In niso mi vedno vsi filmi všeč.

Všeč mi je bila glasbena podlaga v filmu. Sploh pesem I don't wanna life forever v izvedbi Zayna in Taylor Swift. Obožujem jo!



Komaj že čakam tretji del, ker me res zanima kako bojo posneli tisti del z ugrabitvijo. 😉

Vir fotografij sta IMDb in Pinterest.

NAPOVEDNIK




Kakšna so pa vaša mnenja o filmu?
Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar