torek, 30. maj 2017

CENA UŽITKA

Originalen naslov: The price of pleasure
Avtor: Joan Elizabeth Lloyd
Prevod: Cena užitka
Založba: Mladinska knjiga 2008 (438 strani, trda vezava)
Prevedel: Miro Mrak
Ocena: 4 ★★★
Kategorija: romantika (romance), erotica (erotica)
Glavni liki: Erika, Brooke, Stuart, Mailee, Valerie, Rena, Alex
Kraj dogajanja: New York

GOODREADS


OPIS

Ko se na poledeneli cesti skoraj smrtno ponesreči Erika Holland, razvpita newyorška dama, ki vodi agencijo za spremstvo Kurtizane, se zgodba vrne v preteklost, ko je bila Erika na robu preživetja, sveže ločena in v zelo slabih odnosih s hčerjo, ki se je šolala v Evropi. Možnosti za zaslužek so bile z navadno službo pičle, in ko ji prijatelj ponudi delo spremljevalke, se Erika po temeljitem premisleku, polnem dvomov in moralnih zadržkov, odloči in tvega. Izjemno prijetne dogodivščine z moškimi, ki po večeru druženja z inteligentno in izobraženo damo hočejo le še vroči seks in izpolnitev svojih najskrivnejših fantazij, postanejo njen vir velikega zaslužka; kmalu se osamosvoji in pritegne še nekaj drugih prijateljic, a čeprav poslovanje teče dobro, je njena vez s hčerko vedno šibkejša in hladna. Zdaj pa Erika leži v komi in nihče ne ve, kaj se bo zgodilo...




MNENJE IN VTISI

Cena užitka vsebuje ogromno različnih erotičnih scen. Različni partnerji, različne fantazije, različni karakterji...vsem pa je skupen seks. 

Erika po ločitvi ostane brez vsega. Brez denarja, službe, hčerke. Ponudi se ji priložnost, da postane plačana spremljevalka. Nato pa se to sprevrže v prostitucijo. V svojem poslu postane prava profesionalka. Zasluži veliko in si opomore od ločitve. Vendar še vedno pogreša hčerko. Denar ne more nadomestiti tisto praznino v njenem srcu. 

V knjigi spoznamo različne Erikine dogodivščine z moškimi. Z njimi zelo uživa in vsak se ji zdi poseben. Ko pa se ponesreči, se njena hči vrne. Z gnusom sprejme materino službo. Vendar, ko izve celotno materino zgodbo... Če vas zanima boste morali prebrati knjigo.



V knjigi je prisotno dosti različnih čustev, ki jih čuti Erika. Zlahka se vživimo v njen lik, jo sprejmemo in gremo skozi njeno zgodbo. Erika je zanimiva oseba. Je energična, napeta, prijazna in hkrati žalostna. Če si ljubitelj erotičnih zgodb, jo enostavno moraš prebrat. Jaz sem jo slučajno zagledala v knjižnici. Pritegnila me je tako naslovnica kot opis in ni mi žal, da sem jo prebrala. Branje je lahkotno in hitro steče, čeprav je tema kar težka. Prostitucija, osamljenost, diskriminacija...vsa ta čustva Erika zliva v intimne odnose. Opisane so kar sočne pikantne podrobnosti. 


ODLOMEK



AVTOR

JOAN ELIZABETH LLOYD je rojena leta 1941. Trenutno živi z možem. Ima dve hčerki in tri vnuke. Leta 1991 je napisala prvi erotični roman Nice couples do, ker je želela, da bi ljudje bolj svobodno razmišljali o seksu.



Kaj vas pritegne v erotičnih romanih? So to vroče podrobnosti, odnos med parom ali ozadje zgodbe?
Vroč pozdrav, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar