petek, 9. junij 2017

ŽIVLJENJE JE TVOJE


Originalen naslov: You can heal your life
Avtor: Louise L. hay
Prevod: Življenje je tvoje
Založba: Iskanja 2016 (205 strani, mehka vezava), deveti ponatis (prva izdaja 1994)
Prevedel: Tomaž Smrdu
Ocena: 3,5 ★★★
Kategorija: duhovnost (spirituality)

GOODREADS

OPIS

Odslovi vse svoje bolezni in v svoje življenje privabi ljubezen, srečo in bogastvo. Odpovejte se vlogi žrtve. Prevzemite odgovornost za svoje življenje v svoje roke. Vse bolezni in težave, ki vas mučijo, so tu, ker ste jih sami priklicali, čeprav morda podzavestno. Ugotovite, kje se skriva vzrok za vaše težave. Potem ga začnite odpravljati. Vzrok ponavadi tiči v naši omejeni miselnosti. Spremenite svoje misli, svoja prepričanja in spremenili boste svoje življenje. Louise Hay vam ponuja preprosto in učinkovito metodo, s katero lahko ozdravite vsa področja svojega življenja.



MNENJE IN VTISI

To je knjiga, ki ti spremeni mišljenje o sebi in življenju. Knjiga, ki jo moraš prebrati občasno. Knjiga ima polno pozitivnih afirmacij. Kako sebe prepričati, da o sebi misliš samo pozitivno?



Louise nam predstavi nekaj primerov, ko imamo o sebi negativno razmišljanje. Ko mislimo, da nismo nič vredni, ko smo prepričani, da nečesa ne moremo storiti, da imamo težavo in je ne moremo odpraviti. Louise nas prepriča, da začnemo misliti in gledati na zadevo pozitivno. Predstavi nam tudi nekaj vaj, kako sebe prepričati v svoj pozitivni jaz. Notri so tudi vaje kako verjeti vase in kako imeti rad sam sebe. Louise verjame, da če imamo radi sami sebe in če ljubimo sami sebe, potem smo pripravljeni ljubiti tudi druge in preživeti to življenje.



Vemo, da negativno razmišljanje privede do stresa in depresije. Stres pa je lahko izvir veliko bolezni. Louise to poudarja. V knjigi omenja, da nas bo negativno razmišljanje pripeljalo do bolezni. Če pa bomo razmišljali pozitivno, bomo zdravi. Določen procent je tukaj resnice. Ni pa nujno, da ne bomo nikoli zboleli, če bomo razmišljali samo pozitivno. Stres res doda določen odstotek k vsaki bolezni (naj bo to prehlad ali pa rak). Če smo pod vplivom stresa, se bo stopnja bolezni povečala. Vendar ne vzemite knjigo preresno. K vsaki bolezni pripomorejo še drugi dejavniki, zato brez ustrezne nege in zdravil ne bomo ozdraveli. Je pa pozitivno razmišljanje tukaj zelo pomembno. V taki situaciji moramo ohraniti mirno glavo.



Vsak od nas ima kdaj slab dan, mu kdaj kaj ne paše, pomisli na kaj slabega... Tudi jaz sem med njimi. Vsi smo krvavi pod kožo. 😊 Takrat se spomnimo knjige Življenje je tvoje. Preberimo nekaj strani, na glas ponavljajmo afirmacije in počutili se bomo bolje. Mislim, da bi moral vsak človek vsaj enkrat v življenju prebrati knjigo in narediti opisane vaje. Priznam, da sem se po narejenih vajah počutila bolje. Ko sem jih delala prvič, je bilo težko. Po večkratnem ponavljanju pa začutiš boljše počutje in prepričanje vase. Knjiga vam bo pomagala graditi tudi na samozavesti. Mislim, da ko preberemo knjigo Življenje je tvoje, dobimo nekaj odstotkov več samozavesti. Nekaj pozitivnih afirmacij iz knjige vidite tudi v objavi. V knjigi jih je ogromno, vse vam tudi ne morem izpisati. 



Na koncu knjige izvemo še Louisino življenje. Imela je težko otroštvo. V življenju je dala veliko stvari skozi (od zlorabe, življenja na ulici, ločitve, bolezni...) in tudi sama je potrebovala pomoč, da se je pobrala. Ženska je veliko pretrpela in sedaj pomaga drugim s predavanji in knjigami. Meni se zdi zelo močna ženska in name je naredila poseben vtis. Pri vsem tem kar je doživela, jaz ne bi bila sposobna tako pozitivnega mišljenja, kot ga ima ona. Res mora biti izjemna ženska. Zagotovo bom prebrala še kakšno njeno knjigo.



Me je pa v knjigi zmotilo, ko ponavlja, da samo pozitivno mišljenje lahko ozdravi bolezni. Kot sem že omenila, je za izvor bolezni več dejavnikov in zato potrebujemo ustrezno zdravstveno nego in zdravila. In da pozitivno mišljenje tudi! Pozitivno mišljenje ti da pogum in voljo za naprej. 



Najbolj zanimiva vaja mi je vaja pred ogledalom. To morate poizkusiti. Na začetku je težko, kot pravi Louise. Meni je šlo rahlo na smeh, nisem se mogla zbrati. No končno mi je uspelo. Po opravljeni vaji pa sem se počutila mnogo bolje. Omenja tudi meditiranje v tišini. Poizkusite sedeti pet minut pri miru v tišini in brzdajte svoje misli. Je kar težko. Tišina je okoli nas, ampak v glavi divja misli in idej ogromno. Najtežje je umiriti svoj um in narediti tišino umu. Po nekaj poizkusih končno uspe. Sama si vzamem enkrat na teden nekaj minut tišine, meditiram in sprostim svoj um. Poizkusite tudi vi. Vzemite si pet minut na teden. Jaz se po meditaciji počutim res odlično. Poizkusite in mi sporočite svoje mnenje. Lahko v komentar ali pa na knjigoljubkamaja@gmail.com. Prva dva/dve, ki se opogumijo čaka presenečenje.




AVTOR


LOUISE L. HAY vodi predavanja in delavnice o praktičnih korakih razkrajanja strahov in vzrokov bolezni. Svojo pot je začela v 70. letih prejšnjega stoletja. Njena dela so bila prevedena v 25 jezikov, izšla pa so v 33 državah.


Ste že opravili kakšno Louisino vajo?
XXX, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar