sobota, 8. julij 2017

TOP 5: Lahkotno poletno branje

Poletje se je že začelo, zdaj se začenjajo dopusti. Takrat ljudje malo več berejo knjige. V knjižnici so vse najbolj brane knjige in najbolj popularne knjige izposojene. Sama poletni najraje berem lahke zgodbe, ki se hitro berejo. Največkrat so to romantični in ženski romani. Še boljše je, če se dogajajo poleti na morju ali kakšnem otoku... Letos sem začela poletje s sodobnimi humorni romani, nadaljujem pa s klasikami. Bom poskusila letos malo drugače. Če mi klasike ne bodo šle, jih bom zamenjala s lahkimi poletnimi romancami. 😊
Za danes sem pripravila pet lahkih zgodb, ki so romantične, humorne in idealne za na plažo, kjer je dosti hrupa. Če jih še niste prebrali, je letošnje poletje pravi čas. Zgodbe vas bodo pritegnile in ne boste se mogli odtrgati od njih. So pa knjige starejše, zato jih tudi v knjižnici z lahkoto poiščete. 


Zgodba se dogaja na angleški obali, kjer Claire s svojim partnerjem vodi hotel. Ta vikend je čisto zaseden, zato imajo polne roke dela. Vsak gost pa s sabo prinese svojo zgodbo polno skrivnosti. Nato pa se prikaže še Clairin bivši... Le kako se bo razpletlo? Zgodba vas popelje skozi različne like, ki imajo različne probleme. Nekateri vas bodo nasmejali, nekateri držali v napetosti, drugi razočarali. 



Romantični roman vas popelje v Florido. Lily se mora vrniti v rojstno mesto, da reši koralni greben. Vendar pa ima z tamkajšnjim županom Seanom neprijetno zgodovino. Od sovraštva do ljubezni pa je samo en korak. Poleg romantičnih scen boste našli v ozadju še skrivnostni triler. Če to še ni dovolj, se boste pa zaljubili v čudoviti podvodni svet koral, ki ga pisateljica opisuje. Idealno za poletje. Je med mojimi priljubljenimi knjigami.

Zgodovinska romanca, ki je drugačna od ostalih. Glavna lika sta prijatelja in sodelavca. Koliko časa potrebujeta, da ugotovita njuno privlačnost? Njune dogodivščine vas bodo tako nasmejale, da jo je bolje brati v samoti. Zaljubili se boste v Emmo in uživali v njeni preobrazbi Lorda Ragsdala.

4. HIŠKA OB MORJU (Carole Matthews)


Čas je za počitnice, zato se v majhno hiško na obali odpravijo tri prijateljice skupaj s svojimi partnerji. Zapletejo se v dogodivščine, avanture in skrivnosti. Le kaj se bo zgodilo z Grace, Ello in Flick? Kaj prikrivajo druga drugi? Zabaven ženski roman, ki ga boste zelo hitro prebrali in si na koncu želeli še. Sama sem ga brala lani na plaži in resnično uživala.

5. NEBO JE POVSOD (Jandy Nelson)


Mladinski romantični roman, ki vsebuje veliko lepih citatov. Poglejte to naslovnico. A ni čudovita? Lennie izgubi sestro in ne ve več kaj bi sama s sabo. Osredotoča se na šolo, delo in glasbo, vendar še vedno močno pogreša sestro. Nato se za njo začneta zanimati kar dva fanta. Le katerega bo izbrala? Kateremu bo  podarila svoje srce?


Kaj pa vi priporočate za poletno branje?
Sončni pozdrav, Knjigoljubka Maja

2 komentarja: