nedelja, 4. februar 2018

JANUARY BOOK HAUL (Januarski nakup knjig)

Spet sem zapravljala😊 Ne morem, da ne bi vsak mesec kupila vsaj dve knjigi. Imate tudi vi te težave? Čeprav imam doma ogromno neprebranih knjig. Izposodim si jih v knjižnici in pri prijateljih. Moram še vedno kupiti kakšno. Ljubitelji knjig se ne moremo upreti tej skušnjavi. V januarju sem si kupila 4 različne knjige, ki jih bom z veseljem prebrala. Dve sem si zelo želela, dve pa sta bili na znižanju. Če ste katero že prebrali, mi pustite mnenje v komentarju.



Eloisa James- AFERA PRED BOŽIČEM (Desperate Duchesses #2, zgodovinska romantika)
Nekega čudovitega božiča Lady Perdita Selby, ki jo prijatelji in družina poznajo kot Poppy, spozna moškega, za katerega misli, da ga bo večno ljubila.
Vražje privlačni vojvoda Fletcher je popoln ulov za nedolžno, mlado, dih jemajoče lepo Angležinjo. Njuna poroka je najbolj romantična, kar jih je kadar koli videla. Štiri leta kasneje Poppy in vojvoda postaneta eden vidnejših parov visoke družbe... A za zaprtimi vrati iskrica njune ljubezenske zgodbe ugasne.
Vojvoda je odločen, da noče izgubiti ženske, ki si jo še vedno želi, in da si bo mamljivo naklonjenost svoje očarljive žene pridobil nazaj... Ter se v opojnih dneh prve ljubezni izkazal z zares pregrešnim zapeljevanjem.

Colleen Hoover- IT ENDS WITH US (romantika)
Včasih te tisti, ki te ljubi najbolj prizadene. 
Lily ni imela preprostega življenja. Vendar pa ji to ni preprečilo, da je počela tisto, kar si je želela. Prišla je daleč iz mesta v Mainu, kjer je odraščala. Diplomirala je, se preselila v Boston in ustanovila svoje podjetje. Nato spozna čudovitega nevrokirurga Ryana Kincaida. In vse se zdi predobro, da bi bilo res.
Ryle je samozavesten, trmast in malo aroganten. On je občutljiv, briljanten in Lily je njegova šibka točka. Njegov odpor do razmerja je moteč.
Zasenčijo jo vprašanja o njenem novem razmerju z mislijo na Atlasa Corrigana- svojo prvo ljubezen, ki jo je pustila za sabo. Bil je njena sorodna duša, njen zaščitnik. Ko se Atlas ponovno pojavi, je njena zveza z Rylem ogrožena.
S to močno in zelo osebno zgodbo je Collen ustvarila izjemno žalostno srce parajočo zgodbo, sebi pa je prinesla novo poglavje v njeni karieri kot pisateljica. It Ends With Us je nepozabljiva zgodba o ljubezni, ki za sabo prinese svojo ceno.

Harlan Coben- OSTANI BLIZU (kriminalka, triler)
Trije ljudje- ena priložnost, da se stvari postavijo na svoje mesto.
Izjemen kriminalni roman o običajnih ljudeh, da lahko zamolčana preteklost preraste v pravo nočno moro:
-zgodba o tipični ameriški ženi in materi dveh otrok, ki v sebi čuva temno in nevarno skrivnost...
-o obetavnem fotografu, ki se preživlja s fotografiranjem zabav s slavo obsedenih bogatih otrok...
-in o detektivu, ki ne more prenehati razmišljati o nerešenem primeru izpred let...

Margaret Atwood- DEKLINA ZGODBA (znanstvena fantastika, distopija)
Odfreda je dekla v Gileadski republiki. Živi pri poveljniku in njegovi ženi in sme enkrat na dan na sprehod do trgovin, ki imajo na izveskih slike namesto napisov, saj ženske ne smejo več brati. Enkrat na mesec mora leči na hrbet in upati, da jo bo poveljnik oplodil, saj so v času upada rodnosti dekle cenjene le, če rojevajo. Odfreda se še spomni prejšnjega življenja, ko je imela moža, hčerko, službo, denar in svobodo...



Poglejte te naslovnice. Vsaka je nekaj posebnega in zanimivega. Vsaka nam kaže svojo skrivnost, ki jo skriva na straneh in kar vpije, da jo moramo kupiti. Priznam, da me naslovnice pritegnejo. Nato si preberem še opis na zadnji strani, poiščem recenzije na spletu (blogih, goodreadsu, bralnici...) in knjigi se ne morem več upreti.

Katere knjige sem kupila lansko leto, lahko vidite na tej povezavi (klik).



Ali imate katero izmed omenjenih na svoji polici?
Knjižni pozdrav, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar