četrtek, 23. februar 2017

PREPUŠČENA

Originalen naslov: The dominant
Avtor: Tara Sue Me
Prevod: Prepuščena
Zbirka: The submissive - 2. del
Založba: Učila international 2014 (405 strani, trda vezava)
Prevedla: Petra Brecelj
Ocena: 5 ★★★
Kategorija: romantika (romance), erotika (erotica), sodobni roman (contemporary)
Glavni liki: Abigail King, Nathaniel West
Kraj dogajanja: New York

GOODREADS






OPIS

Nadaljevanje darežljive trilogije, ki je začarala milijone...

Kot samski direktor podjetja West Industries poveljuje sejni sobi čez dan. Kot strog gospodar z zahtevnimi pravili pa nadzira spalnico ponoči. Nikoli se ne zapleta z neizkušenimi podrejenimi, ko pa na njegovo mizo zaide prijava Abigail King, prekrši lastna pravila in se odloči preizkusiti njene meje.

Abbyjina mešanica nedolžnosti in voljnosti je omamna, zato se Nathaniel hitro odloči, da ji bo nadel ovratnico in si jo prilastil. Dokler bo izpolnjevala njegove ukaze in se mu povsem podrejala, nihče ne bo prizadet.

Ko pa začne Nathaniel gojiti globlja čustva do Abby, spozna, da je zaupanje dvosmerna cesta - in on prikriva skrivnosti, ki bi lahko zamajale njuno razmerje vse do temeljev.

Drugi roman čutne trilogije, ki vodi v svet popolne telesne in čustvene predanosti.




MNENJE IN VTISI

Zgodba je ista kot Podrejena. Le, da tukaj pripoveduje Nathaniel. Izvemo njegove misli, občutke, čustva, ki jih skriva pred Abby. Že na začetku se vidi, da jo ljubi, čeprav si ne prizna. Tega v prejšnji knjigi ne ugotovimo takoj. Zato jo tudi izbere za svojo podrejeno. Težko drži razdaljo, ampak mu uspeva. Do tiste noči, ko se zlomi. Abby poljubi in ji pokaže kaj čuti. Po eni strani je olajšan, po drugi strani pa ga skrbi. Boji se, da jo bo prizadel, zato jo odrine od sebe. Sam je kriv, da ga je zapustila. Ampak ob tem zelo trpi. Veliko bolj kot Abby. Ne zna se soočiti z bolečino. V prejšnjem delu tega ne izvemo. Tukaj izvemo njegovo stran njunega razhoda in kako je razmišljal. V bistvu ni razmišljal nič! Bil je cel čas pijan, zato sploh ni bil sposoben razmišljati. Takrat je spoznal, da jo ljubi in ne more živeti brez nje. V tem delu me je malo razočaral. Namesto, da bi načrtoval, kako popraviti in se opravičiti, se je opijal. Nisem si ga tako predstavljala. 



Veliko novega izvemo o Nathanielu. Postane veliko boljša oseba. Enostavno ga vzljubiš. Njegove nežnosti, dotiki... kakšni so njegovi občutki ob tem in misli. Želi si, da bi Abby več govorila z njim. Želi si poizkusiti drugačen odnos z njo. Želi si več, želi si ljubezni. Ampak težko mu je to priznati. Okrog sebe si je postavil meje, ki se zelo počasi rušijo. Na koncu le zmaga ljubezen in poruši meje. Ujameta se v razmerje katero prija obema. O Abby razmišlja kot o tistem enem procentu, ki mu je v življenju manjkal. Ona je prinesla manjkajoči odstotek, ki ga je potreboval za popolno in srečno življenje. Kako lepo😍

Ko sta skupaj, se tudi zabavata. Najbolj smešen odlomek mi je tisti s konzervami in paradižnikovo omako😊 Zanimivo je tudi, kako se je na skrivaj učil poezijo, ker jo je želel presenetiti. Po tem se vidi, da je čisto zaljubljen. Naj je to še tako želel skriti pred samim sabo. 



Meni sta obe knjigi odlični. Od seksualnih odlomkov do ozadja zgodbe. Ta pozornost, čustvenost, ki se razvija med njima. Da sta vsa ta leta vedela drug za drugega, sanjarila drug o drugem, vendar se noben ni upal narediti prvega koraka. No končno pristaneta skupaj. Ko se zgodba začne... 
Všeč mi je tudi, da ju je pisateljica opredelila kot ljubitelja živali. Nathaniel ima namreč zlatega prinašalca Apolla, ki ga je vzel iz zavetišča. To v knjigah ni tako pogosto. Tudi sama imam rada živali (sem ponosna lastnica psa mešanca), zato me veseli, da je pisateljica uporabila to v knjigi.


ZBIRKA PODREJENA

2. Prepuščena

AVTOR

TARA SUE ME je svoj prvi roman napisala pri dvajsetih letih. Potem pa je minilo dvajset let, da je napisala drugega. Napisala je več tradicionalnih ljubezenskih romanov, potem pa se je odločila za nekaj drugega in napisala Podrejeno, kateri sta sledili nadaljevanji. Dolgo časa je pisanje obdržala zase, še možu ni povedala. Trilogijo je najprej objavila na spletu, potem pa šele izdala v knjigi. Prebralo jo je na milijone bralcev po vsem svetu.




So vam všeč taki strastni romani? Ali ste bolj za klasične romantične?
Do naslednjič, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar