ponedeljek, 6. marec 2017

ZAPELJATI VIŠAVSKO DEKLE

Originalen naslov: Seduction of a Highland Lass
Avtor: Maya Banks
Prevod: Zapeljati višavsko dekle
Zbirka: Trilogija bratov McCabe (McCabe Trilogy) - 2. del
Založba: Mladinska knjiga 2014 (305 strani, trda vezava)
Prevedla: Katja Bucik Vavpetič
Ocena: 4 ★★★
Kategorija: romantika (romance), zgodovinska romantika (historical romance)
Glavni liki: Alaric, Keeley, RionnaEwan, Mairin, Caelen, Gannon, Maddie, Christina, Cormac
Kraj dogajanja: Škotsko višavje

GOODREADS





OPIS

Alaric McCabe je povedel klan v boj za posesti do katerih ima dedno pravico. Ker mu to nalaga dolžnost, se je pripravljen poročiti s hčerjo sosednjega poglavarja. Toda na poti k Rionni McDonald, ki naj bi jo zasnubil, pade v zasedo. Najde ga prelestna gorjanka, hrabra lepotica in mu čudežno reši življenje. Zaradi njenega nežnega dotika se njegova zvestoba klanu, njegova čast in najgloblje strasti znajdejo pred hudo preizkušnjo.

Keeley McDonald je njen klan izobčil, njeni najbližji so izdali njeno ljubezen in zaupanje. Ko vidi ranjenega bojevnika pasti s konja, se ne more upreti privlačnosti njegovega krepkega, vitkega telesa. Bliskajoč pogled njegovih zelenih oči v njej zaneti strast, prepovedana ljubezen ju potegne v vrtinec telesnih užitkov. Toda krog zarote in nevarnosti se oži in Alaric se znajde pred nemogočo izbiro: ali bo zaradi ženske, ki jo ljubi, izdal svojo kri?



MNENJE IN VTISI

Drugi del je še boljši od prvega. Vse tri knjige imajo tudi lepo naslovnico, toda tale del ima najlepšo (čudovito vijolično😉). 

Kot parček, sta mi bila bolj všeč Mairin in Ewan. Tukaj jih spremljamo kot stranska lika. Še zmeraj sta zanimiva. Mairin še vedno Ewanu zmeša glavo😊 V glavni vlogi pa sta tokrat Keeley in Alaric. Alaric se znajde v ljubezenskem trikotniku med Rionno, s katero se mora poročiti ter Keeley, do katere čuti nekaj, kar še ni čutil nikoli. 

Keeley in Alaric sta čisto drugačna od Mairin in Ewana. Njuni intimni trenutki so drugačni. Mislim, da sta bolj strastna, ker vesta, da se bosta morala ločiti. Tukaj je pisateljica hotela predstaviti to prepovedano ljubezen. Vendar je spet happy end 😀 Meni je od vseh bratov Alaric najbolj všeč. Je najbolj strasten in ima zanimiv pristop. Kar se tiče ljubkovanja... Hmm...sem že v nebesih😍



Tako kot v prejšnji knjigi, tudi v tej nastopa ženska, ki vse moške omehča. Na začetku so vsi grobi, strogi do nje. Na koncu pa prijateljski, družinski in so ji pripravljeni pomagati. Vse osebe so v nekem prijateljskem, družinskem odnosu. Res delujejo pravi klan. 

Je veliko romantičnih prizorov med Keeley in Alaricom. V ozadju zgodbe ni toliko zgodovinske tematike, kot v prejšnjem delu. Razen seveda klana, utrdbe, trdnjave, mečev in sulic... verjetno zgolj toliko, da ne pozabimo v katerem stoletju se nahajamo😊 Med njunimi intimnimi trenutki misliš, da bereš sodobno romanco. Celotna zgodba je zanimiva in vsekakor vredna branja. 

ODLOMEK


TRILOGIJA BRATOV MCCABE

2. Zapeljati Višavsko dekle

AVTOR

MAYA BANKS je ameriška pisateljica, ki živi v Teksasu s svojimi tremi otroki in možem. Piše ljubezenske romane.


Kakšen se pa vam zdi tale Alaric?
XXX Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar