petek, 9. marec 2018

FEBRUARY BOOK HAUL (Februarski nakup knjig)

Čas je da vam razkrijem februarski haul. Spet se je nabralo nekaj novih knjig na mojih poličkah. Ne morem iz svoje kože😉 Dve knjigi sem kupila samo zato, ker sem zadela predhodni v zbirki (in to podpisani😍). Seveda serije je treba brat po vrsti in moraš imeti celotno serijo na polici. Kajne knjigoljubi, da se strinjate. Haha. Ostale pa so bile znižane in le kdo se lahko upre znižani knjigi, ki kar kliče, da jo vzemi. Na mojih poličkah so se v februarju znašle 3 knjige v angleškem jeziku in 5 slovenskih prevodov. Če ste katero že prebrali, mi kar zapišite svoja mnenja v komentar. 

Susan Wiggs- ŠOLA OČARLJIVOSTI (Prigode Calhounovih #1, zgodovinska romantika)
Isadora Peabody si kot grda račka uglajene in popolne bostonske družine ne želi ničesar drugega kot zgolj uiti iz krempljev osamljenosti in izobčenosti.
Ryan Calhoun se tudi lahko ponaša z odličnim družinskim poreklom. A se mu je odrekel, enako kot tudi vsem prednostim, ki mu jih je prinašalo.
Njuni poti se prepleteta, ko se grda račka vkrca na trgovsko trijamborico Srebrni labod in se Ryanu vsili kot prevajalka. Na poti do Ria zagotovo ne bo razburkano samo morje...

Lisa Lynch- BESEDA NA R (avtobiografija)
Lisa Lynch, nedavno poročena osemindvajset letna urednica, odkrije, da ima raka na dojki. Odločena, ga da bo premagala, se za tolažbo zateče k svojemu veselju - pisanju. Pisati začne spletni dnevnik, kjer nas z osupljivo iskrenostjo, čustvenostjo in humorjem vodi skozi svojo izkušnjo z rakom. Ganljivo in hkrati zabavno opisuje, kako se ji je življenje spremenilo od diagnoze, razkritja bolezni svojim najdražjim in prijateljem, operacije, izgube svojih lepih dolgih las in družabnega življenja, grozljivih učinkov kemoterapije, do žalostnega sprijaznjenja z dejstvom, da ne bo mogla nikoli imeti otrok. Toda ta mlada ženska, ne obupa in brez samo pomilovanja ostaja bojevita in duhovita.

Jill Santopolo- IZGUBLJENA LUČ (sodobna romantika)
Lucy se je znašla pred odločitvijo, ki ji bo spremenila življenje. Toda preden se lahko odloči, mora svojo zgodbo - njuno zgodbo - začeti na samem začetku.
Lucy in Gabe se spoznata kot študenta zadnjega letnika na Univerzi Columbia na dan, ki jima za vedno spremeni življenje. Skupaj skleneta, da se bosta trudila svojemu bivanju dati pomen, biti koristna. Ko se čez leto dni spet srečata, se zdi, da jima je usojeno najti smisel življenja drug v drugem. Toda potem Gabe sprejme službo fotoreporterja na Bližnjem Vzhodu, Lucy pa gradi svojo kariero v New Yorku. Kar sledi, je trinajstletno popotovanje skozi sanje, želje, ljubosumje, izneverjenja in predvsem ljubezen. 
Ju je povezala usoda? So ju ločile njune lastne odločitve? Ob oceanih in kontinentih, ki jih življenje vriva mednju, sta si Lucy in Gabe vse dlje od oči in vendar nikoli daleč od srca. 

Ruth Ware- ŽENSKA V KABINI ŠTEVILKA 10 (misterij, triler)
To bi moral biti popoln dopust. Severni sij. Razkošno križarjenje za predstavnike medijev na butični ladji. Priložnost, da si popotna novinarka Lo Blacklock opomore po travmatičnem vlomu, ki jo je prignal na rob, in premisli, kaj si želi od svoje zveze.
Le da stvari ne gredo po načrtu. Ponoči Lo zbudi krik, zato pohiti k oknu in skozenj opazi truplo, ki so ga vrgli čez krov iz sosednje kabine. Toda posadka nima podatkov, da bi kdo bival v tisti kabini, in nihče od potnikov ne manjka.
Izčrpana, čustvena in vedno bolj obupana Lo se mora soočiti z dejstvom, da je morda naredila hudo napako. Ali pa je skupaj z morilcem ujeta na krovu - in hkrati edina priča...

Nicholas Barreau- NEKEGA VEČERA V PARIZU (romantika)
Alain Bonnard, lastnik malega kinematografa v Parizu, je nostalgično prepričan, da lahko dober kino uspešno deluje tudi, če obiskovalcem ne ponuja kokakole in kokic. In če namesto hollywoodskih filmskih uspešnic predvaja izbrane naslove dobrih starih in novih filmov.
Je to res recept za uspeh, da mali kino preživi? Alain se je odločil, da bo vztrajal pri svojih načelih - gledalce razvaja s filmi, ki ponujajo sanje. Rad ima ljudi, ki prihajajo v njegov kino. Še posebej pa se navduši nad očarljivo neznanko, ki prihaja na izbrane predstave ob sredah zvečer. Kakšna je zgodba dekleta v rdečem plašču, ki vedno izbere sedež v 17. vrsti? Nekega večera se Alain opogumi in lepo neznanko povabi na večerjo. Med njima se vname nežna ljubezen, a vse skupaj se skrivnostno zaplete.
Alainovo življenje se postavi na glavo: obiščeta ga znameniti ameriški režiser in priljubljena igralka ter mu predlagata, da v njegovi dvorani posnamejo film Nežni spomini na Pariz. Ko Alain, očaran nad slavno igralko, pristane na ponudbo, se znajde v središču zanimanja medijev, filmske projekcije v malem kinu pa so vsak večer razprodane.
A zaljubljeni lastnik kinematografa ima druge skrbi: dekle v rdečem plašču, o kateri ne ve nič razen njenega imena, izgine - kot bi se vdrla v tla. Je to samo naključje? Alain se poda v iskanje svoje izvoljenke in pri tem zaide v zgodbo, ki bi se lahko zgodila samo v dobrem filmu...

Nana Malone- Mr. DIRTY (sodobna romantika)
Moja usta so pokvarjena. To je resnica. Ženske jih obožujejo. Nimam v načrtu, da bi se spremenil. Zakaj bi se?
Obožujem svoje življenje. Ženske, zabava, veseljačenje. Dokler nisem srečal svoje nove sosede.
Ona se igra z mojo dobroto. Ona je nadležna, vztrajna in bolečina v...veste kaj mislim. Ona je tudi čudovita in pametna...in popolnoma imuna name.

G. Bailey- ESCAPE THE SEA (Saved the Pirates #1, fantazija, paranormalna romantika)
Sedem mest. Sedem morij. Sedem svetov. Sedem besed, ki jih živijo osebe. Morje je izgubljeno, pirati so mrtvi.
Cassandra bi morala biti ubita ob rojstvu, kot vsi ostali otroci, ki imajo enake moči kot ona. Spremenjene.
Tisti, ki so začeli vojno, izgubili morja in ubili milijone s svojimi darovi. Cassandra ima srečo, ker je njen oče v svetu. Eden izmed sedmih vladarjev njenega velikega sveta in jo je skrival celo življenje. Ko jo prvič vidijo, nima izbire. Bežati mora in edini kraj kamor lahko gre je morje. K piratom in neizogibni smrti.
Vsaj tako ona misli. Sreča šest čednih piratov in ti jo sprejmejo na krov svoje ladje. Izve za popolnoma novi svet. Če bi lahko zaščitila svoje srce, ker si ga vsi želijo. 

Colleen Hoover- CONFESS (NA romantika)
Auburn Reed je izgubila vse, kar ji je bilo pomembno. Odločila se je, da se bo bojevala in ponovno dobila nazaj svoje življenje. Za to ima plan v katerem ni prostora za napake. Ni pričakovala, da bo v Dallasu iskala zaposlitev v umetniškem studiu in tam našla privlačnega umetnika Owena Gentryja.
Auburn vzame priložnost in postavi svoje srce pod nadzor, da odkrije Owenovo veliko skrivnost. Njegova skrivnost grozi, da ji bo uničila vse kar najbolj ljubi. edini način, da si nazaj povrne življenje je, da Owena odžene od sebe.
Da ohrani njuno razmerje, ji Owen vse prizna. Ampak v tem primeru je priznanje veliko bolj uničujoče kot greh. 



Kako lepo se nove knjige podajo k moji zbirki.

Vas zanima januarski Book Haul (klik)!



Katero knjigo ste pa vi kupili v februarju?
Lep pozdrav, Knjigoljubka Maja

2 komentarja:

  1. Prebarala NEKEGA VEČERA V PARIZU ... zanimiva zgodba ampak če se prav spomnim malce dolgočasno. ŽENSKA V KABINI 10 ... prebrala pred kratkim in sem kar težko odložila knjigo, zelo me je tudi mikalo da bi pokukala na konec (to rada počnem in mi je potem žal).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz pa se vzdržim in nikoli ne kukam na konec. Želim počasi ugotoviti kako se razplete :)

      Izbriši